2024-07-12
話說之前食完lunch 經過見到呢間新開,於是隔幾日就走嚟試下。套戲選擇不多,問左店員話餐牌會隔十日左右轉一次。 野飲要加錢,由於咖啡無得無糖,所以無叫。不過聽同事講係三合一即沖咖啡嘅味道今次試左佢個蟹肉海膽汁意粉配三文魚。個餐上到嚟嚇親我,塊三文魚連1/3隻女仔手掌都無,勁似係三文魚扒切左下面個一part 仔咁煮畀你細到呢...(可以睇圖對比下個三文魚同菇嘅size,係差唔多架!!!)因為份量少到我食完都無感覺,所以呢一part 我比唔到分。蟹肉海膽汁意粉嘅份量就偏多,企圖用意粉的量嚟彌補三文魚缺少嘅份量,但係澱粉係取代唔到蛋白質架!!!有少量蟹肉,海膽汁目測都見到啲海膽嘅...醬汁偏甜,少少杰身,味道正常過得去眼見其他同事叫左牛扒飯,size 都正常,但我個餐仲要係最貴,成70蚊食咁細塊三文魚,即時覺得心理不平衡好似被騙咁。
因為份量少到我食完都無感覺,所以呢一part 我比唔到分。