2019-02-25 9806 瀏覽
星期六約左D朋友食lunch行下街,順便試下新野食。小編好耐冇出銅鑼灣搵食,所以好多近年開嘅餐廳都唔識同未聽過。朋友就話呢間好出名又要排隊,應該幾好食,所以我地就一齊去左試下。我地成兩點幾近三點先去到,諗住避左個lunch time,點知條龍都好長。不過大家一場黎到就梗係照排,費事再諗。我地多人,所以排左差唔多大半個鐘先有位。間舖唔大,入面座位數量相對較少,不過唔會坐得好辛苦。排緊隊嘅時候我地就睇住menu同揀住野食先,慳返D時間之餘又可以快D有得食。以店舖面積黎講佢嘅選擇唔算少,仲有唔少小食揀。呢度當然係食豬肉為主,所以飯嗰D多數都係以配唔同嘅豬肉。我地想試多D唔同野食,所以淨係叫左兩個飯同埋幾個小食。當然唔小得小編最鍾意嘅叉蛋飯。呢個叉蛋飯好足料,而且D蔥油好香,叉燒切左粒連埋D蛋同飯一啖一啖咁食落口,好滿足 叉燒同蛋都唔會咸,味道好夠,啲料夠餸哂D飯。呢個炸豬扒飯算係signature dish,見好多人都食,即管試下。炸得好香,D豬扒本身好鬆軟,連埋炸漿食,好滿足。見倒師傅整野食嘅時候個樣好認真,果然整得好好食。味道啱啱好,唔會咸。個咖喱汁唔辣,佢本身分開上,可以按自己喜好咁樣

間舖唔大,入面座位數量相對較少,不過唔會坐得好辛苦。

我地想試多D唔同野食,所以淨係叫左兩個飯同埋幾個小食。

叉燒同蛋都唔會咸,味道好夠,啲料夠餸哂D飯。
叉粒豆角蔥花炒滑蛋飯

呢個炸豬扒飯算係signature dish,見好多人都食,即管試下。炸得好香,D豬扒本身好鬆軟,連埋炸漿食,好滿足。見倒師傅整野食嘅時候個樣好認真,果然整得好好食。味道啱啱好,唔會咸。個咖喱汁唔辣,佢本身分開上,可以按自己喜好咁樣夾埋啲飯餸一齊食。我地仲加左煎蛋同厚餐肉,好香口

秘製豬扒飯-咖喱汁

滷水雞翼好出色,好入味,滷水味好夠,大隻得黎唔會太多肉,有驚喜嘅感覺

滷水雞翼

個海蜇都唔錯,幾爽口,不過雖然話係辣嘅,但如果可以辣D同冇咁咸就會再好食D。
辣味海蜇

麻辣炸熱蛋炸得好香,得麻味多過辣,朋友唔食得辣都食倒。
麻辣炸魚蛋

小編就加左杯熱柚子蜜飲,唔會太甜但好香,食完煎炸野飲返D熱同甜野幾舒服。

整體黎講用餐體驗良好,食物價錢唔算太貴,但質素係好嘅,同埋真係好大份,夠哂飽。溫馨提示,每人最低消費係$40。
叉粒豆角蔥花炒滑蛋飯
秘製豬扒飯-咖喱汁