2017-04-16 124 瀏覽
路過就買外賣返屋企晏D食, 因為啱啱食飽, 個胃冇位放糖水鋪入面全部都係人, 門口出面經非正式統計大約有10人,有D係外賣自取,有D係等位, 好多人, 可能因為係星期日兼復活節假叫左兩碗特式仙草百配, 由落單到拎走, 大約10分鐘, 都好快返到屋企就放左入雪櫃, 晏D先食, 都雪左3-4個鐘先拎出黎食, 都冇乜異樣, 同之前食嘅一樣, 裡面有仙草、芋圓、蕃薯圓、珍珠、西米、紅豆、薏米仙草﹕好軟滑, 好似啫喱咁, 不過比啫喱實少少, 唔會好重味芋圓、蕃薯圓﹕口感好札實, 好有咬口, 食芋圓就係要呢D感覺, 咬落仲會有少少芋頭味、蕃薯味另外珍珠都好Q, 整體味道係超少甜, 但我覺得咁樣啱啱好, Very GOOD, 係健康嘅甜品選擇
路過就買外賣返屋企晏D食, 因為啱啱食飽, 個胃冇位放糖水

2017-04-16
10 分鐘 (外賣自取)
  • 特式仙草百配