2024-02-07
係荃灣行街諗緊食咩好嘅時候,經過呢間餐廳,見到裝修都幾靚就行左去睇下食咩。原來係泰菜餐廳,同平時感覺唔同,環境好清新除左一般嘅泰菜之外,仲有好多特色甜品,種類豐富相當吸引,打卡一流斑斕香葉包雞 $49雞肉連埋斑斕葉一齊去炸過,葉已經好酥脆,好香口惹味,搣少少葉一齊食,口腔充滿斑斕味的的骰骰唔會太飽,小食嚟講啱啱好,點埋雞醬好正泰國D24榴連球 $48唔好以為佢係普通放題質素,外層鬆較煙韌,內層係榴連流心,鐘意榴連嘅人必食,勁香被榴連餡填得滿滿手工無骨海南雞 (例牌) $88十分出出色嘅海南雞,肉質好嫩滑,味道好鮮。好食到連雞皮都唔放過,而且佢嘅醬一啲都唔吝嗇,絕對夠沾曬啲雞。呢道菜必食烤金菠蘿虎蝦蟹肉炒飯 $138份量唔惹少,材料豐富嘅炒飯,菠蘿烤得好香甜,好開胃。配埋蟹肉食炒飯好爽,而且有好多大蝦仁係裡面,唔止係面得一隻大蝦咁簡單爆打四季春柑桔茶$39食到咁上下要飲返杯好野,佢嘅茶底用左四季春幾清香,一路飲除左好出嘅柑桔味之外,果肉都會食到。貪心嘅我加多3蚊有珍珠,煮得好彈牙,唔錯榴連妹妹提拉米蘇 $46食到最後梗係要試埋個甜品啦,未食已聞到陣陣榴連香,一畢落去啖啖都係榴連滋味,口感
原來係泰菜餐廳,同平時感覺唔同,環境好清新
斑斕香葉包雞 $49
的的骰骰唔會太飽,小食嚟講啱啱好,點埋雞醬好正
泰國D24榴連球 $48
被榴連餡填得滿滿
手工無骨海南雞 (例牌) $88
烤金菠蘿虎蝦蟹肉炒飯 $138
爆打四季春柑桔茶$39
榴連妹妹提拉米蘇 $46
食到最後梗係要試埋個甜品啦,未食已聞到陣陣榴連香,一畢落去啖啖都係榴連滋味,口感順滑好綿,大滿足