2024-06-04
平時成日去K11行街,但入面嘅嘢食對學生銀包頗不友好,呢次嘅餐廳睇落好fancy,嘢食仲要比我預期平!呢間餐廳主打泰式fusion菜,好彩嘅話仲可以睇住無敵大海景嘆美食!我哋喺閒日夜晚去食,座位坐得唔滿,咁啱有得坐海景位,是日小確幸✓~ ➵ 香紅咖喱鴨煲|$218 ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎➵ 泰式雞肉意大利麵|$148 ♥︎♥︎♥︎♥︎♡➵ 泰式珍珠凍奶茶|$48 ♥︎♥︎♡♡♡➵ 泰式凍奶茶|$42 ♥︎♥︎♡♡♡ 咖喱鴨煲好好食!香料味好足,配埋印度薄餅非常滿足,不過比一般咖喱稀,如果可以稠啲就更完美;雞肉意大利麵都唔錯,份量有啲細,我幾鍾意呢個意粉嘅味道,用香料將西式同東南亞風味融合得好好!不過兩杯泰式凍奶茶都好難飲,味道有啲苦,但好水,好似飲緊稀釋咗十倍嘅啡色茶味水,珍珠甚至硬到咬唔開,非常唔推薦!以一間 ’cafe’ 而言,呢間嘅飲品真係伏出天際⋯⋯ 同埋我哋都遇到網友們提及嘅服務態度問題,其實唔算太猖狂,但會令人輕微不爽,作為旗鑑店嘅尖沙咀店都係咁嘅服務,難以想像其他分店係咩景況⋯⋯大家去食嘅話,專注喺食物上就好,其他就以平常心看待啦~ ౨ৎ ˖ ࣪⊹౨ৎ ˖ ࣪⊹౨ৎ ˖ ࣪⊹౨ৎ ˖ ࣪⊹౨ৎ ˖ ࣪⊹౨ৎ
➵ 香紅咖喱鴨煲|$218 ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎
➵ 泰式雞肉意大利麵|$148 ♥︎♥︎♥︎♥︎♡
➵ 泰式珍珠凍奶茶|$48 ♥︎♥︎♡♡♡
➵ 泰式凍奶茶|$42 ♥︎♥︎♡♡♡
౨ৎ ˖ ࣪⊹౨ৎ ˖ ࣪⊹౨ৎ ˖ ࣪⊹౨ৎ ˖ ࣪⊹౨ৎ ˖ ࣪⊹౨ৎ ˖ ࣪⊹౨ৎ ˖ ࣪⊹