2021-04-22
今日特登帶個朋友去食流水蝦🦐因為大家都好掛住泰國嘅時光🏖 見到香港竟然有好似泰國咁嘅燒烤放題 我係book定位去食嘅去到個場地好大 我哋坐嗰個位都幾好 隔離就有魚缸可以夾大頭蝦 不過行出去就拎其他嘢食就有啲遠梗係講一講佢主打嘅🦐大頭蝦🦐食落冇泰國嗰啲咁鮮甜 蝦頭好大 不過唔多蝦膏
我剝10幾隻大約有2隻有少少膏 不過d膏偏硬身佢出面有好多蜆扇貝 青口 蠔🦪魷魚🦑 可以燒 其實價錢都算幾優惠 話曬係放題 又甘多野食一去到手先會畀咗盤處理過嘅大頭蝦畀你 仲有鮑魚同埋白鱔 個人覺得呢個頭盤大頭蝦唔夠新鮮 自己夾嘅見到佢新鮮好多 不過唔知點解我剝親每一隻蝦啲肉都黐住個殼 唔清楚係我技術問題 定係隻蝦問題個白鱔係第一名 👍好新鮮啖啖肉亦都好厚肉 推薦!出面有好多唔同嘅串燒🍢同肉類 仲有好多蔬菜 例如:翠玉瓜🥒雞髀菇🍄 仲有我最鍾意嘅雞皮串燒 檯面有唔同嘅調味畀你落 自己揀鐘意既味道都唔錯出面勁大兜爽滑魚皮🐟 我覺得幾好食 又爽口亦都好惹味野飲係勁多款揀 放題裏面都算係數一數二嘅多款
調味料區都多醬汁揀 不過我自己比較鐘意落鹽多啲放題唔少得就係甜品啦佢嗰度都有好多雪糕雪條揀
不過最終我冇食到
隔離就有魚缸可以夾大頭蝦
不過行出去就拎其他嘢食就有啲遠
梗係講一講佢主打嘅🦐大頭蝦🦐
食落冇泰國嗰啲咁鮮甜 蝦頭好大
不過唔多蝦膏 我剝10幾隻大約有2隻有少少膏 不過d膏偏硬身
佢出面有好多蜆扇貝 青口 蠔🦪
魷魚🦑 可以燒 其實價錢都算幾優惠 話曬係放題 又甘多野食
一去到手先會畀咗盤處理過嘅
大頭蝦畀你 仲有鮑魚同埋白鱔
個人覺得呢個頭盤大頭蝦唔夠新鮮
唔清楚係我技術問題 定係隻蝦問題
個白鱔係第一名 👍好新鮮啖啖肉
亦都好厚肉 推薦!
出面有好多唔同嘅串燒🍢同肉類
仲有好多蔬菜 例如:翠玉瓜🥒
出面勁大兜爽滑魚皮🐟 我覺得幾好食 又爽口亦都好惹味
野飲係勁多款揀 放題裏面都算係
數一數二嘅多款 調味料區都多醬汁揀 不過我自己比較鐘意落鹽多啲
放題唔少得就係甜品啦佢嗰度都有好多雪糕雪條揀 不過最終我冇食到
因為已經食到超級飽🤣
總括而言 雖然我對大頭蝦有些許失望 但係整體上性價比高
價錢合理 如果放題時間長多dd就更好
查看之前的留言 ()