露面手工拌麵料理

Biang Biang Noodles
2024-12-14 148 瀏覽
今日同朋友去灣仔莊士敦道露面手工拌麵料理食粉麵,我同朋友都喜歡食手工拌麵料理,這間餐廳係我個同事介紹,佢話上星期去食過,食物款式又多,同埋食物質素又好,店員服務態度又好,仲推介兩款套餐叫我哋來食,好美味嘅白布麵餐,好抵食嘅牛骨餃子麵套餐,仲有好飲嘅香茅香水檸檬茶,全部都係我同朋友喜歡食嘅粉麵菜式。露面手工拌麵料理都近港鐵灣仔站B 2出口,我哋行幾分鐘就到,餐廳餐牌嘅手工食品款式都不錯,有純手工拌麵、純手工湯麵、純手工皮薄餡多之選、手搖飲品、小食,餐牌嘅食物照片亦都唔錯,睇到鍾意食嘅食物就可以即刻叫來食。🤓白布麵餐是純手工湯麵嘅嫩雞白布湯闊麵,飲品可以加少少錢就選一個,我當然選咗香茅香水檸檬茶,真係好快碗白布麵就來了,個碗都好大,份量都唔少,放落枱已經聞到好香嘅奶香味,這個湯真是奶白鮮甜雞湯,雞味十足,又不太濃太甜,全無味精,雞肉嫰滑入味,份量都不少,青菜新鮮清爽可口,份量亦好多,闊麵又大塊又柔軟,完美吸收了奶白湯汁嘅美味,這碗麵未食完之前啲湯都俾我飲晒,真係令人食得開心。飲品嘅香茅香水檸檬茶,味道清香甜美,好有香茅檸檬味,這個飲品非常配合任何食品。我仲叫埋小食嘅花生南乳炆豬手,份量又係

🤓白布麵餐是純手工湯麵嘅嫩雞白布湯闊麵,飲品可以加少少錢就選一個,我當然選咗香茅香水檸檬茶,真係好快碗白布麵就來了,個碗都好大,份量都唔少,放落枱已經聞到好香嘅奶香味,這個湯真是奶白鮮甜雞湯,雞味十足,又不太濃太甜,全無味精,雞肉嫰滑入味,份量都不少,青菜新鮮清爽可口,份量亦好多,闊麵又大塊又柔軟,完美吸收了奶白湯汁嘅美味,這碗麵未食完之前啲湯都俾我飲晒,真係令人食得開心。飲品嘅香茅香水檸檬茶,味道清香甜美,好有香茅檸檬味,這個飲品非常配合任何食品。我仲叫埋小食嘅花生南乳炆豬手,份量又係不少,豬手炆得好香甜軟滑,夾埋啲酥脆花生一齊食,非常好食。

😇牛骨餃子麵套餐有牛骨湯麵、餃子、自家製糖水,仲叫埋飲品凍豆漿。牛骨湯麵嘅牛骨份量都不少,有大粒有細粒,粒粒都好香牛味,肉質鮮嫩多汁,牛骨湯嘅顏色非常清澈,味道香濃鲜甜,不油不膩,麵質爽口彈牙,好配合同牛骨湯來食。餃子有四粒選咗韭菜豬肉餃,皮薄嫩滑餡料多汁,大大粒令人食得滿足,而自家製糖水有兩個款式都不錯,西施燉蛋同招牌椰香喳咋,睇照片見到西施燉蛋滑嘟嘟,非常吸引就選佢,西施燉蛋入口真係滑嘟嘟,仲香甜順滑,真係好正嘅甜品,飲品嘅凍豆漿飲落清香清甜,散發著黃豆香氣與甘醇滋味,原汁原味,甜品飲品都係甜味適中,不是太甜,好食好飲。