2021-06-28 175 瀏覽
碼頭酸菜魚北角真心覺得佢好👍🏻喺北角去觀塘嘅碼頭,一啲都唔起眼,咁啱朋友見到入去試吓,未入去以為好似大排檔feel,入到去先至見到非常整齊乾淨,無論服務傳菜,清潔姐姐,廚師到收銀,都非常有禮貌同親切👍🏻👍🏻而佢哋星期日都有lunch set, $62大大碗,有飯/米線/寬粉可以選擇,超足料又好味,仲要包嘢飲,加兩蚊仲可以轉凍飲,見隔離枱炒小菜,個樣都非常好味,希望將來可以有機會試吓蕃茄濃湯牛- 非常足料,有好多菜同金菇,牛肉多而且唔韌👍🏻碼頭酸菜魚- 兩個朋友叫咗酸菜魚,一碗嘅魚完全冇骨,一碗啲魚有少少骨,但係都係非常傳統味道,好多料好好味黃金濃湯牛- 雖然佢餐牌上只有一隻辣椒,話好少辣,但係如果唔食得辣嘅朋友千祈唔好叫,都係叫蕃茄湯比較好😅不過佢味道係好好食嘅總括嚟講,個人覺得碼頭酸菜魚係好食抵食,值得去支持嘅小店👍🏻👍🏻
碼頭酸菜魚北角
真心覺得佢好👍🏻

蕃茄濃湯牛
- 非常足料,有好多菜同金菇,牛肉多而且唔韌👍🏻

碼頭酸菜魚

黃金濃湯牛