2017-12-11 955 瀏覽
好耐無食過放題啦,今日同朋友一行四人黎左中環呢間大吉居酒屋食餐好嘅!平時食放題通常都喺去旺角銅鑼灣,今次呢間喺中環,位置方便,對於喺中環收工嘅朋友好就腳!食物方面,呢間貴精不貴多,雖然款式唔係特別多,但係款款都好好食!我地覺得佢嘅青咖哩蟹最驚喜,佢嘅咖哩好香好濃,每一份都有成隻蟹。估唔到食日式放題竟然有出色嘅咖哩,連唔食辣嘅朋友都讚不絕口。燒物方面,我地一致認同佢嘅芥末籽燒牛肋肉最好食,甜甜地嘅mustard 同 燒得啱啱好、唔會過硬嘅牛肋肉真係好夾!至於刺身,未必係最頂級嘅魚生,不過款款都好新鮮。佢嘅卷物每款細細件,啱哂一班人樣樣都叫,可以試匀哂。食放題最後當然要食埋甜品啦,我地見到竟然有Haagen Dazs 同 movenpick 雪糕都好興奮,大家雖然已經叫哂飽,都忍唔住一人食左一杯先走 😋總括黎講,呢間放題雖然款式唔係最多,但每款質素都唔錯,係性價比高嘅一間放題!

至於刺身,未必係最頂級嘅魚生,不過款款都好新鮮。

佢嘅卷物每款細細件,啱哂一班人樣樣都叫,可以試匀哂。