2023-11-07
個個都話明星餐廳一定係搵笨難食,今次我就黎試下呢間Mirror成員 x Error成員一齊開既泰國餐廳,試下咩料先!😋我同朋友2點左右入座,店內冇乜人,裝修幾有格調,以黃色同藍色為主。店員先比QR Code落單,都簡單易用。午餐餐牌統一都係$62,平日唔洗加一,旺角黎講午餐呢個價位都算抵食👍🏻午餐都有10幾種選擇,如果係學生/醫護人員仲有85折優惠🤩(可惜我早已不是學生🥲泰九鳥海南雞飯,雞肉份量都幾多,有齊晒雞翼同雞脾😋而且食落去肉質都好嫩滑多汁,配搭埋醬料(有個係辣辣地)令口味更加豐富,令人越食越惹味😋白飯都軟硬適中👍🏻泰式蝦炒金邊粉,麵條軟綿彈牙,完美咁融入左各種調味料同香料,令每一條麵都好入味👍🏻蝦有兩大隻,食落去肉質鮮嫩又彈牙,有嚼勁👍🏻有蝦之餘都仲有雞肉,雞肉都好入味且易入口,出色!份量絕對唔少,一定食得飽👍🏻仲以優惠價加配左春卷(4件)同香茅雞翼(2隻),春卷十分之出色,外皮超酥脆,炸得岩岩好一啲都唔油膩👍🏻而且入面既餡料都好豐富,配埋甜辣醬超~滿足!香茅雞翼就超大隻!都係炸得岩岩好,放左一陣擺落口都係咁熱辣辣👍🏻飲品就各+$13叫左凍泰式奶茶同青檸梳打,泰式奶茶味道好正宗
午餐餐牌統一都係$62,平日唔洗加一,旺角黎講午餐呢個價位都算抵食👍🏻 午餐都有10幾種選擇,如果係學生/醫護人員仲有85折優惠🤩(可惜我早已不是學生🥲
整體黎講都唔錯,價錢唔貴食物質素都幾好,入去餐廳前都好驚餐廳會係咁播成員既歌,好彩都唔會🤣下次會想試下散叫佢地既晚餐,好似仲有水煙食,好吸引🤩