2024-11-11 145 瀏覽
今次又去咗元朗覓食,見到呢間餐廳嘅嘢食好特別,湯底係日式嘅湯,但係又可以揀港式全蛋麵,就決定入去試吓🫶🏻我哋叫咗個麵全食,入面有牛肋條、豚軟骨、蟹肉等多款配料,非常豐富🤤麵底就揀咗讚岐烏冬,煙靭得嚟索晒壽喜燒湯嘅味😗成碗麵最驚喜係豬皮脆脆,佢炸到非常香口,食落完全唔會覺得油膩,令到碗麵口感更有層次💕仲可以加$20升級套餐,有多個唐揚雞同野飲,好抵食👍🏻另外再叫咗個蟹肉海老鮮蝦味噌湯麵,個湯底好鮮甜,大蝦爽口彈牙,蟹肉亦比得好多,份量十足🤪麵底就揀咗香港傳統手工蛋麵,彈牙之餘有蛋香味,同湯底亦都好夾🫶🏻整體我覺得餐廳食物質素好好,港日嘅配搭亦都好特別,推薦大家試吓✨