2019-05-13
收工之後就去尖沙咀搵一間啱傾計嘅餐廳,咁就見到網上評價呢一間樓上Cafe幾唔錯,地點都幾容易搵,喺亞士厘道。上到餐廳係完全full晒嘅狀態,都等左一陣先入到座,睇你人氣一直都好高漲!同朋友就嗌咗一個dinner set,包餐湯嘢飲同前菜,另外就係多個主餐咁。落完單冇耐就送咗啲包黎,有3款,未算熱辣辣,但感覺誠意好夠!3款麵包都細細舊但係好軟熟,佐一個牛油一個果醬。湯亦都之後跟住上,見佢如果加錢的話就可以轉龍蝦湯,不過今次就冇加到。主菜就係西班牙豬扁意粉,黑松露汁,意粉軟硬啱啱好,覺得都好香濃,特別要讚嘅係嚿豬,好淋好juicy🤤之後帶多咗個慢煮雞胸年糕伴黑松露番茄,用年糕做主食好少見,對於我黎講更是新奇,番茄汁做得好好,每舊年糕都掛住晒啲汁,鍾意食蕃茄嘅人必定要嗌,至於買煮雞胸佢有一個部位係雞下脾,雞胸做得好好,一啲都唔係嚡,好淋,完全唔似食緊雞胸,而且分量好多,成晚落黎2個男人都食唔晒😂