2024-06-26
約咗朋友食lunch ,突然好想食西班牙嘢哩間LA BARRA其實之前都經過幾次想試,不過晚市真係太忙了,而且地方唔算大,基本上冇book位都唔會入座到,所以想試晚市嘅朋友記得要book位啊。好好彩今日lunch時間唔算多人,唔需要等位就可以入座,入到舖頭已經聞到好香 即刻覺得好肚餓引起晒食慾今日同朋友兩個人食lunch ,Entree - 試咗凍湯同埋西班牙蒜油蝦,個湯都幾多 兩個人share都無問題 (貼心嘅職員上菜時仲已經準備咗一個碗仔俾我哋) ,天氣咁熱諗返個凍湯少少酸酸地 解熱又開胃;蒜油蝦超級香但又唔會太油,一份有4隻,口感同味道都好好Main - 揀咗一個西班牙海鮮飯同埋封門柳,海鮮飯好足料,夠入味之餘又唔會太咸,份量都啱啱好;封門柳我覺得生熟程度係啱啱好,唔會太韌,同埋唔需要太多調味已經好好食,配菜黃瓜青瓜同埋薯蓉吸晒肉汁嘅味,正最後仲有甜品係自家製嘅Gelato,幾好幾滑,唔會太甜。今餐好滿足,食過就知道點解佢晚市成日爆滿,朋友平時勁細食,今日竟然全枱清晒。會再介紹朋友嚟,下次預約定試下晚餐
最後仲有甜品係自家製嘅Gelato,幾好幾滑,唔會太甜。
會再介紹朋友嚟,下次預約定試下晚餐
西班牙凍湯
西班牙海鮮飯