2023-08-24 527 瀏覽
已經有兩次經過餐廳都無開舖, 終於今次食到! 舖門大概坐到12個, 1點開舖, 1點鐘到排隊, 等到2點終於有野食! 等到真係爭D 想放棄, 好彩老闆門口果句好食是應該的, 令我更加想試。一早睇定係大大碗, 對於我地兩個食量較少既人, 最好一個叫菜底, 一個麵底試左花甲, 叉燒,鹵蛋, 辣味魷魚, 五香牛筋, 蝴蝶牛腩! 首先, 蕃茄薯仔湯真係好足料, 薯仔已經煲到好淋,湯有蕃茄味又唔假! 花甲係好新鮮, 無沙, 好好食, 細食既兩個人叫一份就夠😋 叉燒唔硬唔死實, 表面有少少脆, 都好好食! 其中比較欣賞係五香牛筋同蝴蝶牛腩, 五香牛腩清潔得好乾淨, 完全入味! 蝴蝶牛腩有特別醬汁去食, 食落有層次, 兩樣都煮到好淋, 好食! 但同預期比較唔同係鹵蛋, 味道係咸但無甜味。 辣味魷魚, 醬汁比較稀, 但咬口煮得剛剛好, 不會太難咬! 望住老闆個廚房好似睇真人版overcook 咁, 雖然要等比較耐, 但老闆用心煮, 係值得既