2024-04-19
🧡 好耐冇喺香港食buffet! 上星期日同老公去左沙田凱悅酒店🏨食Dinner Buffet☺️ 酒店好近大學站,好方便👍🏼 一開始睇環境仲以為唔係好多嘢食,點知餐廳中途又會轉下菜式😋 由六點可以坐到十點!最後食到勁飽,超滿足!😆🧡 去到首先嘅都係要食海鮮同埋刺身😎刺身有六款🐟 三文魚, 吞拿魚, 油甘魚, 帆立貝, 赤蝦, 魷魚都有😍 今次我最欣賞係啲魷魚,因為好爽口!海鮮方面有最吸引嘅龍蝦🦞同埋長腳蟹腳🦀 全部海鮮都好新鮮👏🏼🧡 Weekend食嘅話會upgrade左做即席烹調週末自助晚餐。意思即係一晚會有兩輪或者三輪即席烹調🥘 屆時職員會敲鐘提醒食客😆 之後去排隊就可以食到即席烹調嘅美食!唔使驚派晒因為有大量🤣🧡 我嗰晚有火焰芝士焗龍蝦 同 炭烤斧頭牛扒🥩 炭烤斧頭牛扒真係喺室外位置即場烤👍🏼 好有風味~ 唔同位置有機會有唔同熟度,如果有特別要求記得主動同職員講☺️我嗰塊就五成熟,肉質鮮嫩😍 底下有薯蓉醬配搭,好食👍🏼🧡 食物種類真係有好多~ 等我推薦幾樣我比較鍾意☺️ ♡ 中式鮑魚,成個煲都係,好壯觀,仲好入味👍🏼♡ 焗牛油果 🥑 好好食!面頭有鮮蝦 + 柚子芝士醬,直程覺得第時返
🧡 去到首先嘅都係要食海鮮同埋刺身😎
我嗰塊就五成熟,肉質鮮嫩😍 底下有薯蓉醬配搭,好食👍🏼
🧡 食物種類真係有好多~ 等我推薦幾樣我比較鍾意☺️
♡ 中式鮑魚,成個煲都係,好壯觀,仲好入味👍🏼
♡ 焗牛油果 🥑 好好食!面頭有鮮蝦 + 柚子芝士醬,直程覺得第時返到屋企可以參考整返嚟食🤣
♡ 即叫即煮意大利雲吞,擺盤好靚,睇落好似高級西餐廳出品嗰啲咁😆 加埋肉醬不錯
♡ 除咗西式雲吞仲有港式雲吞😎 都好好食,仲可以任食響鈴同埋炸魚皮🤤
♡ 另外燒味都有,我覺得燒腩肉皮好脆!
♡ 涼粉,甜品有涼粉食,仲有勁多配料例如椰果等可以任加,好食!抹茶味雪糕都好濃郁😋
🧡 整體感覺都好唔錯😁 有埋折扣就仲開心!
⭐️重點係而家網上預約做緊折扣!最平有五折!三百幾至四百幾食dinner buffet真係好抵😍