2024-08-04
《泰好記 - 泰式風情在此重現》位於鬧市中心嘅「泰好記」,無疑係一個不能錯過嘅泰式餐廳。從入門開始,濃濃嘅泰式風情便迎面而來。首先我地叫咗蛋包金邊粉。金邊粉彈牙爽口,上面覆蓋住一塊滑嫩嘅蛋,再淋上特製醬汁,香濃鮮甜,實在係人間美味!緊接著我地叫咗牛肉同雞肉串燒。肉質新鮮,經過特別調味炭烤後,外脆內嫩,入口便化,加上泰式配料,更加提升咗整體風味。另一道極具特色嘅菜式就係燒側魚。側魚嫩滑多汁,配搭泰式香料,令整道菜散發出濃郁嘅泰式風味。最後我地叫咗芒果沙冰。濃郁嘅芒果味道,融入冰涼爽口嘅沙冰之中,真係天衣無縫,解暑消暑之選。總括嚟講,「泰好記」成功地將泰式風情呈現眼前,每道菜式都有特色,賣相同味道均有出色表現。如果你鍾意品嚐泰式美食,我真係建議你一定要嚟「泰好記」!