2022-12-03 28 瀏覽
同個朋友傾開自己好耐無食Omakase,🍣於是想近近地係住開一帶揾下有冇適合嘅餐廳,一Search就見到呢間友樂鮨好多人推薦就決定去試下。見佢嘅Omakase-Lunch性價比真係好高,只要$580就可以食到一set喇。所以今次我地叫左Omakase-Lunch同咪壽司定食10貫🍣依家仲做緊優惠,只要晚市惠顧Omakase每四位即贈送活龍蝦刺身一只‼️Omakase-Lunch $580前菜二款🌟涼拌菜好爽口,味道係鮮甜。🌟魚乾合桃個合桃甜甜地加咪魚乾嘅香口,係會越食越香,送酒真係一流👍🏻🌟茶壺蒸入面個材料好足,蒸得好滑,個味道好濃厚😋🌟是日沙律個沙律🥗係好fresh嘅,加咪個醬增加左沙律嘅香味,勁開胃😝🌟味噌湯湯係勁濃郁,入面有切粒豆腐,完全不會影響個湯嘅口感😋刺身三款🌟薄切彷彿魚加咪柚子汁,好清香,又勁新鮮,又厚身,真係好正🌟帆立貝加竹炭鹽,好鮮甜,好彈牙,好滑,而且一啲都吾腥🤤🌟赤貝係厚身同完全吾腥,食落去係好彈牙,好好食😋七貫壽司🌟燒拖羅手卷拖蘿係勁肥美又香,燒到入口即溶,好juicy,加咪紫菜嘅脆同拖蘿嘅魚油香味,口感好正😋🌟牧丹蝦壽司一咬落去係超鮮甜又好爽口🦐🌟白金鯛壽司好新

Omakase-Lunch $580

前菜二款

🌟涼拌菜
好爽口,味道係鮮甜。

🌟魚乾合桃
個合桃甜甜地加咪魚乾嘅香口,係會越食越香,送酒真係一流👍🏻

🌟茶壺蒸
入面個材料好足,蒸得好滑,個味道好濃厚😋

🌟是日沙律

🌟味噌湯
湯係勁濃郁,入面有切粒豆腐,完全不會影響個湯嘅口感😋

刺身三款
🌟薄切彷彿魚
加咪柚子汁,好清香,又勁新鮮,又厚身,真係好正

🌟帆立貝
加竹炭鹽,好鮮甜,好彈牙,好滑,而且一啲都吾腥🤤

🌟赤貝
係厚身同完全吾腥,食落去係好彈牙,好好食😋

七貫壽司

🌟燒拖羅手卷

🌟牧丹蝦壽司
一咬落去係超鮮甜又好爽口🦐

🌟白金鯛壽司
好新鮮,好厚身嘅肉🍣

🌟活北寄貝壽司
勁肥美嘅北寄貝,而且整得好好,完全吾腥👍🏻

🌟深海池魚壽司
好濃嘅魚香,好洗滑,入口即化

🌟海鰻魚壽司
個鰻魚好滑,燒得好入味,個饅魚好大舊,一啖食落去好滿足😋

🌟鬆葉蟹肉蟹膏壽司
個蟹膏味道好濃厚,上面又有厚厚嘅蟹肉,加咪鬆葉嘅味道,真係好好食😋

🌟海膽迷你當
便當入面嘅材料真係好足,有新鮮幼滑的海膽😋粒粒爆汁的三文魚籽機及碎葱拖羅,配搭紫菜的香脆味道真係一流,而且個賣相好精緻😍師傅係勁用心去整👏🏻

🌟抺茶紅豆蕨餅
甜品好好食,吾會太甜,而且個蕨餅好彈牙,加咪紅豆配搭真係好正😋😋

壽司定食10貫🍣$320
🌟前菜

🌟沙律🥗

🌟茶壺蒸
個茶壺蒸係勁足料,個蛋蒸得好滑身。

🌟彷彿魚壽司
好厚身,好新鮮同咪好有嚼口。

🌟油甘魚壽司
好滑,好厚身同咪個魚香味好重🍣

🌟金目鯛壽司
好大魚香味同咪個肉好緊實😝

🌟活赤貝壽司
帆立貝上撒左竹炭鹽,變得咸咸地,個口感變得好特別,好有驚喜。

🌟深海池魚壽司
個池係勁厚身,一咬落去係啖啖肉,超滿足😋

🌟甘蝦壽司
上面有蝦膏蛋鬆🦐令個壽司可以有多種吾同的味道,係一個特別的體驗

🌟海膽壽司
海膽係非常的幼滑而且入口即溶,完全冇腥味,連我對海膽麻麻嘅人都會愛上同咪覺得食完完全吾夠喉😍

🌟鰈魚邊
個蝶魚好新鮮,食落去好juicy,又好有魚香味,好滑😝

🌟秋刀魚
整得完全吾腥,而且好大舊秋刀魚,加咪燒完後嘅魚香,真係想食完再食😝

🌟燒拖羅手卷
手卷一咬落去就入口即化,成個口都充滿了魚香味,加咪燒過令個手卷變得更香😄

🌟稻庭烏冬
個烏冬用左海帶湯做湯底,個烏冬係好QQ彈,好有嚼勁同彈牙,加咪索曬海帶湯嘅清甜,壽司過后黎一碗熱辣辣嘅烏冬真係好正🍜

🌟抺茶紅豆蕨餅
個蕨餅好QQ彈彈,好似麻薯甘,又有紅豆的配搭,真係好正😋