2024-07-27 180 瀏覽
喺香港食鐵盒燒生蠔首選一定係<牡蠣小屋>,其實我幫襯過一次,深深俾個D肥嘟嘟既牡蠣吸引左☺️ 餐廳好日系feel, 其他食物又好食,地點非常方便🫶🏻🌟和牛卡爾帕喬睇住師傅親手切和牛已經賞心悅目,配埋葱花,洋蔥,黑醋,黑椒等調味,非常好食😍🌟山芋明太子鐵板燒鐵板上枱熱辣辣,山芋好香,連蛋黃汁一齊食,配搭得好好🫶🏻🌟白薑醋鯖魚昆布卷好多枱都有點,口感爽脆,酸酸地好清新🥰🌟鐵盒燒生蠔主角出場😍😍大size生蠔加清酒用鐵盒燒,香氣撲鼻,煮既時間一流,每隻都脹卜卜🤩🤩 食材質素絕對高,肉眼都見到,其中3隻加左烤過拉克萊特芝士,非常美味🤤 唔加芝士,可以加檸檬汁,辣汁,味菜食,風味十足,不過,我最鐘意原味,鮮味十足😎🌟燒花魚一夜干,魚肉肉汁保持到,加少少檸檬汁好好食,如果覺得味道太濃,加少少蘿蔔蓉,口感更好😃🌟海鮮沙律魚生多到不得了,菜新鮮,沙律汁夠,CP值超高✅🌟特大吉列蠔真係好耐未食過咁正既吉列蠔,大隻好肉,皮脆又薄,仲配左2種醬汁,一種係日式吉列豬扒醬,另一種係他他醬,極之出色😊<牡蠣小屋>出品,必屬佳品,我相信餐廳已經儲左一班熟客,當然包括我啦。每樣食物都相當出色,用餐體驗一流,日藉員工極推

🌟和牛卡爾帕喬

🌟山芋明太子鐵板燒
鐵板上枱熱辣辣,山芋好香,連蛋黃汁一齊食,配搭得好好🫶🏻

🌟白薑醋鯖魚昆布卷
好多枱都有點,口感爽脆,酸酸地好清新🥰

🌟鐵盒燒生蠔

🌟燒花魚

🌟海鮮沙律
魚生多到不得了,菜新鮮,沙律汁夠,CP值超高✅

🌟特大吉列蠔

<牡蠣小屋>出品,必屬佳品,我相信餐廳已經儲左一班熟客,當然包括我啦。每樣食物都相當出色,用餐體驗一流,日藉員工極推薦我地試粟子Mont Blanc,可惜太飽啦,約定下次再黎食🫶🏻

2024-07-24
  • 和牛卡爾帕喬