5天前
呢日嚟到位於新開張- 啟德零售館嘅The Pantry Club食午餐,據聞佢嘅食物質素唔錯,景觀亦相當靚,仲有埋個運動場景,一於嚟試吓先。午市套餐都有唔少選擇,價錢大約百幾蚊,已經包咗餐湯/沙律、主菜、飲品及甜品,算係相當抵食。不過朋友同我睇中咗個青口煲同龍蝦,所以今次我哋揀咗單點,下次先嚟試吓佢嘅set lunch。藍青口煲配酸種包 - 有兩個分量選擇,分別係500g同1000g。青口大大粒,入口鮮甜,一定要讚吓佢個忌廉汁,非常creamy好味,帶出青口嘅鮮味,用嚟點酸種麵包真係一流。安格斯牛肉芝士漢堡配波士頓龍蝦 - 安格斯牛肉非常juicy,配以芝士、蕃茄及生菜,味道非常有層次。波士頓龍蝦份量都唔少,肉質彈牙,質素不錯。甜品點咗佢嘅signature - The Pantry’s Pancake。擺盤好別緻,厚班戥配搭水果同楓葉糖漿,清新好味。班戟帶濃濃嘅蛋香,亦煮得非常鬆軟,必食推介。