2018-12-19 1019 瀏覽
同屋企人黎渡假,決定係呢間梅窩咁出名既酒店食LUNCH!幾令既TABLE PAPER, 仲可以填顏色TIM ,好有新年聖誕氣分。 一日有4款唔同既款式既飯/面。剛好當天係星期一叫左2個A. 咖喱牛排飯 同2個D.豆卜鼓汁排骨煲飯係飯味黎到之前係送左湯先,湯可以簡白湯/中湯/紅湯。都唔錯,飲得出冇咩味精同埋唔會死咸。!A. 咖喱牛排飯 話就話係咖喱 ,但其實食落係葡汁黎,因為椰味好重,不過幾好味!睇下個牛排都知足料,的確唔錯,咬落唔會太硬而且有牛味,NICE!~D.豆卜鼓汁排骨煲飯: 我比較期待呢個飯,睇佢有沒飯蕉就知夠唔夠耐,排骨好焧,我比老人家食都食到,值得一讚。而鼓汁真係生色不少,加埋香蔥絕對有提起個味既作用。最驚喜係: 竟然有飯蕉,係咁多人食既情況下都保持質素!問員工拎左隻碗仔,不過上面有點DIRTY食飽飯當然要食甜品,佢出左自家製既甜品。簡左3款唔同既同屋企人SHARE!1. MANGO PUDDING: 大約HKD 30 左右,MANGO比較青有點酸。 睇圖都知正有三層,有乳酪,一層MANGO JELLY 都幾豐富既LAYERS ,仲要食落有陣酒味。彩虹蛋捲: 望落一般,食落
同屋企人黎渡假,決定係呢間梅窩咁出名既酒店食LUNCH!

問員工拎左隻碗仔,不過上面有點DIRTY

彩虹蛋捲: 望落一般,食落都一般, 好CREAM 同埋個蛋糕好DRY,有點難吞。

TIGER SKIN CAKE: 同彩虹蛋捲一樣咁DRY! 不過入面朱古力味個PART 唔會太甜幾好味。

2018-12-17
  • 豆卜鼓汁排骨煲飯