餐廳: 彩福皇宴 (安達中心)
資訊:

2016-05-14 1257 瀏覽
星期三同朋友兩個去左尖東食晏,好多酒家比你㨂,我哋亂點就點左這間係安達中心13/F 彩福。呀!真係有意外驚喜喎!一開lift, 就望到樓底好高、好大、好Grand 、好英式設計、白襯灰色、清簡嘅水晶燈、好光猛嘅大禮堂,好舒服!已經坐滿,好彩還有張二人枱,一坐落便tick 點心,好多嘢揀,因兩個人食,便㨂D米芝蓮推介的嘅點心,有鮑魚燒賣、潮洲粉果、黑松露蝦蛟、炸潮州果盒,义燒腸、潮洲糯米卷,樣樣都好好食,我特別喜愛潮洲糯米卷,因師傅可造到兒時曾吃過的味道👍👍👍! 鮑魚燒賣的鮑魚,好淡,無比蠔油「為」過,但燒賣本身就好味嘅,唔知有無正宗燒賣嘅呢,應該會平D😀 好enjoy 這一餐,又好味、地方又舒服。這個禮堂好適合擺酒,好值得推介比就尼結婚嘅朋友,裝修好新、好英式、唔老土,地方大、都好有派頭,每席五、六千元有交易,唔洗係酒店擺咁貴!

2016-05-12
  • 潮洲糯米卷