2020-12-10
去完附近做嘢,預啱今日第一日晚市(又)冇堂食,就唯有買外賣返屋企食啦~ 唔係好熟呢一頭,上Openrice睇下就決定嚟呢間買個越南餐返屋企食~嘩,店員畀餐牌我睇,佢哋有一人火鍋‼️不過我太肚餓喇,所以揀咗啲返到屋企即刻可以開餐嘅🤭生牛肉什錦湯粉(有牛肉,牛腩,牛丸):HK$65 分湯嘅,河粉好滑,湯底夠濃👍🏼因為係外賣,所以拎到返嚟生牛肉都變咗熟牛肉😝烤豬頸肉青木瓜沙律:HK$72 豬頸肉好好食呀!! 出乎我意料之外‼️ 烤嘅時間恰到好處,肉質嫩滑,一啲都唔鞋🤤我哋兩個人食,大家都爭住啲豬頸肉嚟食🤣青木瓜絲加上紅蘿蔔絲同埋青瓜絲,新鮮,好清新🥗醬汁酸酸甜甜,唔太辣~海南雞飯配雞油飯:HK$68雞件全部起咗骨,肉質都幾嫩滑,我鍾意配埋佢個青泰式辣醬‼️ 油飯如果再加多d香料,濃味啲會更加正(個人喜好,因為我係鍾意濃味d嘅)🤪總括嚟講我覺得呢間餐廳啲嘢幾好食呀‼️ 份量又幾大👍🏼外賣都有呢個質素嘅話,堂食應該更加好~
嘩,店員畀餐牌我睇,佢哋有一人 火鍋‼️不過我太肚餓喇,所以揀咗啲返到屋企即刻可以開餐嘅🤭
生牛肉什錦湯粉(有牛肉,牛腩,牛丸):HK$65
烤豬頸肉青木瓜沙律:HK$72