2023-06-06
有一段時間沒去帝京酒店啦🙈,原來又有新下午茶推出,當然要試試囉~想當年我考進大學,我姨姨帶我去🦁LION ROCK吃下午茶,如今我長大了,到我帶她回來啦💕!!! Lion Rock 環境寬敞舒適,落地大玻璃,能看到整個旺角火車站景觀✨,超棒的~ 「 妙漫花海下午茶🌹$548/2位 」 造型特別的下午茶,包括: 5款鹹點、5款甜點、英式鬆餅、飲品 及 招牌Royal Delights (R+) 蝴蝶酥禮盒🎁✨,超抵食的~ 鹹點有手毱壽司🍣、三色蕃茄、和牛串燒、吞拿魚沙律多士🥗 及 忌廉蟹肉薯餅🥔。鹹點質素不錯,日式料理,更合我胃口。 甜點有榛子脆朱古力米粉蛋糕、純素意大利芝士蛋糕、柚子帕芙洛娃、開心果紅桑子撻 及 抹茶紅豆慕絲🫘。我最愛棉花糖樹抹茶紅豆慕絲😍,又可愛又適合打卡。抹茶味濃,不錯嚟~招牌蝴蝶酥🍪又酥又脆,喜歡的朋友仔可以去大堂餅店再購買哦~
「 妙漫花海下午茶🌹$548/2位 」
招牌蝴蝶酥🍪又酥又脆,喜歡的朋友仔可以去大堂餅店再購買哦~