2019-05-27 50 瀏覽
今日終於都約到一個好耐無見嘅好姊妹出嚟呀食飯,賴得老公同姊妹撐台腳。姊妹係九龍個邊番工,佢選擇左係尖沙咀個頭聚餐。餐廳嘅位置都有少少難搵,係一棟商廈入面,裝潢行簡約風。菜式嘅選擇有好多,花多眼亂,可以叫套餐又或者單點。2個女孩子食量唔係好大,叫2個餐又感覺好似太多,所以最尾都係叫一個餐再加份牛扒。是日餐湯係南瓜湯,非常濃郁,又厚身!面包盤係附送嘅,我地好欣賞會焗番熱先上枱,熱辣辣嘅面包特別好食!黑色個塊食落似餅乾質地脆身嘅,味道帶點辛辣。紅鯖魚沙律魚塊好大件,煎得好嫩滑。沙律菜非常新鮮,餐廳亦標明係全用水耕種植!香煎8oz西冷賣相煎得好靚,我地叫左五成熟,切開非常粉嫩,咬落去啲肉汁湧出嚟,姊妹大讚非常好食!焗燒大啡菇,焗釀帶子,虎蝦意大利飯伴龍蝦汁呢個嚟到同我地嘅想像中不一樣,不過擺碟幾靚。意大利飯釀入大啡菇食法原來都幾食,海鮮煎得幾香脆,唔好以為睇落份量唔多,但食落其實都幾多飯嫁,夠曬飽有餘!餐飲坐下坐下都全場滿曬,有好多枱都似係幾個好朋友嚟聚餐,所以最尾個環境變得無甘靜。

姊妹係九龍個邊番工,佢選擇左係尖沙咀個頭聚餐。

餐廳嘅位置都有少少難搵,係一棟商廈入面,裝潢行簡約風。

菜式嘅選擇有好多,花多眼亂,可以叫套餐又或者單點。

是日餐湯係南瓜湯,非常濃郁,又厚身!

紅鯖魚沙律

香煎8oz西冷

焗燒大啡菇,焗釀帶子,虎蝦意大利飯伴龍蝦汁

餐飲