餐廳: 多賀野 (新城市廣場一期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-07-09 950 瀏覽
首先!我要為呢間野沉冤昭雪!好多負評都係話呢間野整得D沾麵太凍,食得唔舒服。但係其實沾麵本身,日本仔發明嗰陣真係冷麵黎,佢哋覺得過完冷河嘅麵更加爽滑彈牙,同熱湯結合之後,適中嘅温度令人食得舒服(僅代表日本仔意見)。所以你地唔可以因為D麵凍就怪呢間野,除此之外,其實佢都知你地食唔慣架啦,如果D湯凍左你可以叫佢加番熱。我講左咁多,你係咪以為我好推薦佢呢,其實!中規中矩啦。$148 豚鴨沾麵比幾個月前差左好多,經典開店巔峰,幾個月就水準下滑,大家再遲D食就應該到谷底。湯底已經失去左層次,有一DD死咸嘅感覺,鴨油嘅香氣已消失不見,同剛開店時不同。蛋!OK!叉燒!不過不失!最後加湯飲!垃圾!甘甘地,完全冇想繼續飲嘅感覺。PS Mmmmmmmm,雖然講到好似好垃圾,其實都ok啦,可以一試嘅。
首先!我要為呢間野沉冤昭雪!

好多負評都係話呢間野整得D沾麵太凍,食得唔舒服。

我講左咁多,你係咪以為我好推薦佢呢,其實!中規中矩啦。

$148 豚鴨沾麵

蛋!OK!
叉燒!不過不失!

最後加湯飲!垃圾!甘甘地,完全冇想繼續飲嘅感覺。