餐廳: 嶺南樓
資訊:

2016-02-08 1046 瀏覽
聽人講嶺南樓啲野食平,而且味道正常。所以就同3個frd去食下,比下意見~我地4個女仔叫左3個餸,每個都會跟飯,係睇你要唔要。1. 沙爹肥牛粉絲煲 $55冬天食呢個真係無得輸,夠晒熱量~肥牛量唔會勁少,唔太肥唔太瘦,正啊!而且粉絲芽菜就真係勁多,啱晒我呢個粉絲嘅粉絲~個汁好惹味好heavy,用黎撈飯一流。$55食到呢個質素真係好抵2. 麻辣茄子煲我本身就唔食茄子嘅,係啲朋友嘅威迫之下,我食左人生第二舊茄子。點知就有第3,4,5舊啦,不過後來都係唔鍾意茄子個口感而無食落去~但茄子唔會好林,仲有好多舊添!btw個麻辣汁真係好爽,不過又係好heavy個堆friend。3. XX雜菜粉絲煲(忘了)冬天真係煲最好食嘅,,又夠晒暖。不過呢個菜嘅份量就唔多夠啦,粉絲就好多。個味道唔錯,仲要清清地可以去油膩。最後仲有甜品,今日係紅豆沙。好唔好食就見仁見智啦,個人認為唔多好食。不過送嘅就唔太大期望,無咩所謂。Overall,個人覺得係抵同好食嘅。咁平又容納到更多人,reu幾好~
聽人講嶺南樓啲野食平,而且味道正常。
所以就同3個frd去食下,比下意見~

我地4個女仔叫左3個餸,每個都會跟飯,係睇你要唔要。

1. 沙爹肥牛粉絲煲 $55
冬天食呢個真係無得輸,夠晒熱量~
肥牛量唔會勁少,唔太肥唔太瘦,正啊!
而且粉絲芽菜就真係勁多,啱晒我呢個粉絲嘅粉絲~
個汁好惹味好heavy,用黎撈飯一流。
$55食到呢個質素真係好抵

2. 麻辣茄子煲
但茄子唔會好林,仲有好多舊添!

3. XX雜菜粉絲煲(忘了)
冬天真係煲最好食嘅,,又夠晒暖。
不過呢個菜嘅份量就唔多夠啦,粉絲就好多。
個味道唔錯,仲要清清地可以去油膩。

最後仲有甜品,今日係紅豆沙。
好唔好食就見仁見智啦,個人認為唔多好食。
不過送嘅就唔太大期望,無咩所謂。

Overall,個人覺得係抵同好食嘅。
咁平又容納到更多人,reu幾好~
2016-01-25
  • 沙爹粉絲肥牛煲