見樓下開新酒樓,今早尊登去試下,點知攞左飛後發現,有啲人唔羅飛入去就坐低,啲員工睇都無睇下佢地有無飛就開茶,出面乖乖等位的就要繼續等,你話過唔過份,後來我入左去睇下咩環境,點知原來入面有幾間房都係空或者只有一兩個人,問個知客做咩有位都要啲客響出面等,佢話啲員工未返齊,人手唔夠咪唔開房羅,唔係丫!八點幾都未返夠人,咁做咩早茶!而且如果唔開房, 咁點解有人響入面飲緊茶呢! 原全係不能接受的理由最後出去罵左一論,終於開始叫人入坐,點知坐低左後發現一個仲funny的現象…有啲飲完茶埋左單的人,見到朋友就叫佢地坐低,話自己走嫁啦比個位你,借問聲佢地啲朋友又無拎飛,之前張單又埋左,點解個阿姐又開茶比佢地?如果個個都係咁,出面一世都唔會有位羅! 作為一間有經驗連所式集團,依個現象係令人不能接受!!!
2013-01-26