上次食完Hysan個間Soufflé Pancake,跟手又試過旺角/油痲地個間黃巴士日式厚松餅加3.7牛奶軟雪糕。今日終于黎到呢樹試呢度既Soufflé 同Pancake!其實咁翹行過,見淨得2-3人排隊,正!時間係大概8點左右啦!等咗2分鐘都冇,我哋就被安排入座。坐低睇menu,有點兒confused。有分凍食既Pancake,另外有熱食既Soufflé ,同埋熱食既Pancake。咁究竟熱食定凍食好味啲?我哋惟有問侍應。個女侍應服務好好。Mr C係一個有選擇困難症既人。Decide 唔到要凍定熱。女侍應就話熱食好味啲!哈哈。咁Mr C就叫咗個Strawberry Hotcake,而我就叫咗個Soufflé 。Soufflé $68首先黎既係個Soufflé。賣相唔錯。好鬆軟咁款。不過要叉落去先知咩感覺! 先講價錢,其實$68吾係特別貴,算中間價。(齋Soufflé價錢: 希慎$99,黃巴士$28)呢度個Soufflé反而冇得加配料。(希慎可以加strawberry、 紅豆、香蕉 etc;黃巴士可以加雪糕)Mr C覺得呢度冇配料加,好似dry咗少少。冇咁吸引。另外講返個Souffl

Soufflé $68

Soufflé
Mr C覺得呢度冇配料加,好似dry咗少少。冇咁吸引。
另外講返個Soufflé,其實有點兒似黃巴士既味道。都係偏濕。但感覺好滑身。好soft好軟。
不過好似Mr C話齋,如果有多點配料會開心啲!呢度就淨得syrup同小小cream。
以價錢味道環境黎計,值得!

Strawberry Hotcake $78

Strawberry Hotcake
呢個strawberry pancake 黎啦!其實我本身覺得pancake 真的冇特別。響外國成日早餐食!不過Mr C話咁難得黎到,試埋吖嘛!好開心冇叫錯。食完呢個pancake 后真係大滿足!
叫之前其實唔知道原來係跟雪糕。Vanilla 雪糕同埋strawberry 醬。個雪糕球仲要大大個好結實。一啖pancake 一啖雪糕。好爽!
有兩塊pancake,拿開咗一塊後發現原來下面個塊都預先搽咗strawberry 醬。另外又cream又雪糕都唔會太甜,因爲個strawberry醬有小小酸酸既,中和下個味道。好開胃!

好開心,食到兩款唔同既pancake。要鬆軟有鬆軟。要結實實在有實在。仲要有雪糕!滿足!

Soufflé
Strawberry Hotcake