2025-01-04 222 瀏覽
人生第一個OpenRice 嘅食評就奉獻咗呢度,因為呢間餐廳真係太差!我哋兩個人係喺星期六午飯時間去呢間餐廳食1. 好明顯呢間餐廳完全零注重食客體驗。除非你一個袋都唔拎,否則你入去坐,無論你男定女、高矮肥瘦,食飯時間去一定係迫到你覺得冇空間坐,好似練緊leg day咁,你一分鐘都唔會想坐耐啲2. 明知食飯時間係會將四人枱分為兩邊,餐具就好心放兩邊啦。都係「零注重食客體驗」問題,我哋要飛象過河去另一邊拎餐具3. 食物方面,我叫咗個咖哩牛舌飯。我知呢個唔係主打菜,但都冇理由咁差。成個飯我只可以講係唔凍、係暖,但完全唔係一間餐廳出餐應有嘅熱度4. 咖哩同牛舌完全係分離,即係只係將一啲啱啱煮熟咗嘅牛舌上面淋咖哩汁,所以食落一啲都唔入味5. 我哋叫咗兩個飯,兩個上面都會加沙律喺上面。沙律味道本身ok冇問題,但同個飯係完全唔夾。如果店主有自己食過,冇理由唔發現有呢個問題既然係咁,唔理解點解唔分開兩碗上,飯還飯、沙律還沙律。我淨係諗到一個原因,就係為咗洗少啲碗。即係又係「唔重視食客體驗」問題6. 另一個叫嘅飯係牛舌溫泉蛋飯。冇咖哩飯咁惡劣,但你會感受到佢完全係靠一啲現成嘅汁令到成個飯易入口啲。即係完

我哋兩個人係喺星期六午飯時間去呢間餐廳食

6. 另一個叫嘅飯係牛舌溫泉蛋飯。冇咖哩飯咁惡劣,但你會感受到佢完全係靠一啲現成嘅汁令到成個飯易入口啲。即係完全冇誠意、技術可言,邊個識煮嘢食嘅人都做到

7. 七十幾蚊一個飯,話貴唔貴,但食客俾出咁嘅價錢,得出呢個體驗真係講唔通。自問真係唔係為鬧而鬧,但呢間餐廳真係影衰晒香港嘅飲食界,完全係侮辱緊食客!

2025-01-04
5 分鐘 (堂食)