2019-09-22 304 瀏覽
今晚突然間好想食疏乎厘,記得之前去過土瓜灣嘅HeySoNut 食tea時食過好好味,所以今晚帶埋老公一齊去食!🌟Go Green salad沙律好清新,入面有水牛芝士、車厘茄、洋蔥、仲有最估唔到炸豆卜,口感非常豐富!個source 係醋,所以酸酸地好開胃!🌟Mussel & Garlic Bread青口都好大隻,緊緊熟所以好滑同juicy。Wine source 加咗好多配料-洋蔥,番茄,herbs等,比較濃味,所以用蒜蓉包沾埋啲汁嚟食就非常好味!🌟Seafood Laska Linguine海鮮扁意粉非常入味,望落唔係好多汁,但係每一條意粉都充滿海鮮同龍蝦湯味。扁意粉軟硬度適中。除咗足料海鮮之外,竟然有我最愛嘅秋葵!🥰🥰🌟Soufflé Pancake - Earl Grey Tea Cream到主角喇😍亦係今次嚟嘅主要目的!保持水準,依然非常好味!疏乎厘質感啱啱好,濃濃嘅蛋味滲出陣陣嘅Earl Grey味,配搭得啱啱好又唔會好滯!🌟Bubble Tiramisu見到隔離枱叫呢個,我哋又心思思叫埋😝😝好可愛嘅鴨鴨Tiramisu! Tiramisu 本身唔會太甜,而側邊就甜甜嘅白色泡

🌟Go Green salad

Seafood Laska Linguine

Earl Grey Soufflé

🌟Bubble Tiramisu
Bubble Tiramisu

見到隔離枱叫呢個,我哋又心思思叫埋😝😝
好可愛嘅鴨鴨Tiramisu! Tiramisu 本身唔會太甜,而側邊就甜甜嘅白色泡泡,所以甜度可以因應自己口味而配搭✌🏻✌🏻入面仲有脆脆嘅餅底,所以唔會好漏!

🌟Ice White peach

老公好鍾意呢個蜜桃冰茶!淡淡的蜜桃香,加埋個完全冇苦澀味嘅茶底,比起出邊嘅果茶鋪普好味好多!
🌟Ice Mocaccino
Mocha 咖啡味比奶味重,又唔算好甜,啱晒我口味!

🥳好開心今次再嚟,食埋晚餐都完全冇令我地失望,每樣食物都好出色🥰好滿足❤️
2019-09-21
5 分鐘 (堂食)
Go  Green
Mussel