2015-01-11
行完the one最難控制就係自己對腳會不斷向諾士佛臺方向行,每次都會情不自禁去睇lab made有咩新搞作。嘩正啊!今期味道好吸引!有金之莎,焦糖醬海鹽牛奶脆脆,腐竹雞蛋糖水,同埋椰絲斑蘭蛋糕。平時食金之莎同腐竹雞蛋糖水就食得多,用分子雪糕整成就真係第一次見,同朋友分享之下就叫左呢兩隻味。金之莎:食落口真係好似咬爛粒金莎咁,啖啖都有nuts同榛子醬既感覺,唔知真係以為眼前呢個雪糕球係巨型金莎。食落去感覺好厚身好實,個味道同口感真係做得好似,唯一唔同既係佢比金莎甜好多,咬落去有一粒一粒既糖,食完罪惡感爆燈!腐竹雞蛋糖水:雪糕上面真係有平時食腐竹雞蛋糖水鋪面既白果(?),好似好健康咁,唔覺得自己食緊雪糕。呢個比起金莎會軟身啲,而且味道淡啲。腐竹味重過雞蛋味,驚喜亦都比金莎少,比較適合鍾意清清味既朋友。
金之莎:
腐竹雞蛋糖水: