2024-08-20
成日都喺Social Media見到有人post呢間餐廳嘅相,因為呢度好適合慶祝生日,好多朋友都鍾意黎呢度食飯影相,今次朋友生日終於有機會嚟試啦。呢度嘅厚燒牛肉非常高質,佢嘅牛肉牛味好夠,而且燒嘅時間啱啱好。一開始師傅會俾咗新鮮嘅食材我哋睇先,嗰陣已經見到食材好高質啦,估唔到承諾仲更加有驚喜。呢個龍蝦又係一個打卡位,師傅會提醒你準備點火,大家都準備好相機去影低點貨嗰一刻,真係又壯觀又靚呀。而且佢嘅龍蝦食落都好新鮮,唔單止拎嚟打卡,食落都好好食㗎。而我就最鍾意呢個龍蝦湯,因為佢係用燒香咗嘅蝦頭嚟煮,飲落非常香口,而且仲有少少龍蝦肉,感覺完全冇味精,非常清甜。呢度最特別嘅就係,最後廚師會用飯同埋蔥同埋其他食材去砌你鍾意嘅公仔出嚟。真係好適合生日比驚喜朋友啊,而且廚師畫嘅畫功好靚,好多唔同嘅卡通人物佢都識得砌嫁。呢間餐廳又好食,環境又得意,而且佢嘅位置都好闊落,啱晒大班朋友嚟慶祝或者gathering。
呢度嘅厚燒牛肉非常高質,佢嘅牛肉牛味好夠,而且燒嘅時間啱啱好。 一開始師傅會俾咗新鮮嘅食材我哋睇先,嗰陣已經見到食材好高質啦,估唔到承諾仲更加有驚喜。