2024-01-21 97 瀏覽
老公生日陪佢去完海洋公園,梗係同佢食餐好嘢慶祝,老公最鍾意食海鮮,一於試吓朋友推介既蟹點。餐廳位於海怡半島站附近,由海洋公園去都好近,海怡半島站一出上樓梯就到餐廳,一入餐廳,就見到一個好巨型嘅魚缸,餐廳以藍色海洋為主題,地方闊落,而且坐得好舒服,侍應很殷勤為我哋推介菜式。咖喱蟹率先送上,朋友之前已經推介我一定要試吓呢度嘅咖喱蟹,果然冇介紹錯,呢隻蟹勁大隻而且好多肉,應該係肉蟹,蟹肉勁厚而且鮮甜多汁,配上超香濃嘅咖喱汁勁正。我們仲點了薄餅,外脆內軟,配上充滿蟹肉鮮味嘅咖喱汁一齊食好正😊之後到蟹點小炒王,係餐廳嘅招牌菜式,裏面有魷魚、韭菜、蝦乾、仲有腰果,韭菜爽口,魷魚同埋蝦乾都好鮮味,配埋香脆嘅腰果送飯一流👍🏻最後到農家雞湯雜菜煲,估唔到咁大煲,除了菜之外仲有雲耳茶樹菇秀珍菇同埋粉絲,蔬菜爽甜,而且吸收晒雞湯嘅鮮味,配埋粉絲一齊食好正👍🏻青柑桔柚子梳打都好正,青柑桔夠晒潤喉而且好香柚子味,配埋梳打水好清新👍🏻餐廳食物多元化而且味道一流,除咗中菜仲有泰菜,而且仲有好多優惠套餐可以選擇,自攜海鮮加工既價錢都好經濟,下次可約多啲朋友再嚟試吓其他菜式😬