餐廳: 怡紅院火鍋料理
資訊:

香港咁多地方有得打邊爐,要突圍而出真係唔容易。中環嘅❣️怡紅院❣️成功吸引我注意😍 店如其名,由門口至內在佈置,都以怡紅院為概念,餐廳為我地準備「包廂」含春閣就足見其創意😂無論裝修、餐具都古色古香,而食物同cocktail都好高質,不妨同朋友一齊去怡紅院打個卡💗𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥 👍 手切本地牛頸脊打邊爐食牛梗係要食牛頸脊🐄 本地牛頸脊雪花好靚,肉質偏瘦有彈性,牛味濃同時保持鮮嫩。👍 鮮雞件雞件我地叫咗一整份,上枱一大盤,足足有成隻雞,中意食邊個部位都得。雞肉斬得好好無碎骨,肉質嫩滑又肥美。👍 羽衣甘藍平時打邊爐好少見嘅羽衣甘藍,估唔到同打邊爐好夾😋 烚一烚無咗平時生食嘅澀味,配上芫荽皮蛋湯底,反而多咗一份芫荽香。📍怡紅院火鍋料理 中環雲咸街43-55號余悅禮大廈地下B-C號舖及1樓102-4號舖

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 手切本地牛頸脊