2024-08-28
毎年差唔多呢個時候又係我最期待嘅大閘蟹🦀季節!見到陶源酒家岩岩推出大閘蟹放題,緊係第一時間搶閘去食!🤭🤭雖然蟹🦀而家未到最正時侯,細細隻但蟹膏都好多!蟹肉都好實同鮮,唔會散!有三款口味: 1)清蒸大閘蟹2)大雕蒸大閘蟹 3)鹽焗大閘蟹!最驚喜嘅係鹽焗,熱辣辣帶少少鹹香,好惹味,食到係咁啜手指🤣每位仲包左京式片皮鴨同<特盛三式>:鮑汁扣原隻鮑魚伴百靈菇、金湯小米燈遼參🫢。真係不計成本,尤其個鮑魚好大隻,林身超入味!片皮鴨份量好多,果然係招牌菜,好好味!👍👍👍另外仲有好多任叫菜式!椒鹽海中蝦🦐同土豆絲都好好味!甜品必叫楊枝甘露🤤,媲美出邊面嘅甜品舖!其實仲有好多嘢想試,不過真係已經超飽,試唔晒😂 而家仲有生日優惠,當月生日者可享全枱免費升級啤酒汽水任飲 (*四位或以上適用)