D2place成個12月有聖誕市集同埋有白雪聖誕裝飾聖誕樹睇,所以預先早一個禮拜同朋友約定要過黎行下市集同埋感受下聖誕氣氛另外見到呢間位於一期既西餐廳好似唔錯同埋晚市$498Dineer Set做緊買一送一優惠非常抵食,所以早幾日就打埋個電話過黎book定位,行完街打完卡就食得餐廳有得打室內模擬Golf,總共有4個位置,不過只限會員。座位唔算特別多,單人大梳化坐落夠舒服,不過如果有人打gold同坐滿座後略嫌會嘈少少,但唔算特別大影響精選麵包籃麵包籃有兩款麵包,一款係切片法包加上蒜蓉同牛油,味道上夠晒香,而且焗得好脆身又唔會太乾另一款係屬於類似英式鬆餅類既餅包,質感鬆化而且外皮好鬆脆,入口時會化開但唔會係似英式鬆餅咁漿住口既感覺,沾一沾個湯一齊食好濕潤好唔錯甘荀芝士忌廉湯香濃既湯,顏色好鮮色夠特出,表面放左幾粒麵包乾同埋少量忌廉點綴質感上偏杰身,姐係證明好真材實料用上左唔少甘旬整出黎。夠香甘旬同忌廉香味,飲入口時唔會有甘旬既纖維口感,處理功夫值得一讚。配上少量麵包乾,脆口既口感同時令到成個湯變到唔再單一牛油果西柚沙律牛油果同沙律菜都好新鮮,做前菜夠晒健康。沙律菜、蕃茄仔、青瓜、麵包乾再加

精選麵包籃
甘荀芝士忌廉湯

牛油果西柚沙律
牛油果同沙律菜都好新鮮,做前菜夠晒健康。沙律菜、蕃茄仔、青瓜、麵包乾再加埋個沙律汁好開胃,酸酸甜甜既味道感覺好fresh
蜜糖芥末燒豬鞍配蘋果蓉
幾精緻既主菜菜式,精美既擺盤未食已經覺得吸引!豬鞍夠大隻,而且應該係經過慢煮之後先再煎香表面。切開後見到入面既肉質保持得好嫩滑而且肉汁不斷流出黎,少量既油脂完全唔覺得肥膩。蘋果蓉既醬汁係好自然既味道,配合上一齊食簡直完美,少量既酸味再以新鮮既蘋果果香甜,直頭將餘下既油膩感都帶走埋。另外配上有少量燒薯仔,燒外國菜豆,整體上都係滿分
香煎三文魚配檸檬牛油汁

賣相吸引,三文魚煎得好夠香脆又唔會過火燶,塊魚皮煎到勁香脆。金黃色既醬汁加左檸檬、煙肉粒、羅勒香料同牛油煮成,食落香濃厚身唔油膩,而且檸檬既香味仲將三文魚既魚香味帶得更出,而且配料唔少,全部野配合埋個牛油汁都好完美

開心果焦糖燉蛋
焦糖表面放上幾粒野莓藍莓點綴,微燶既焦糖好脆身。燉蛋好滑身,而且係好清香既開心果果味,原來同燉蛋都好夾,少少地一杯既甜品作為晚餐既完結都好唔錯

水果花茶(兩位用)
花茶好清香,以清茶黎做基底再加埋茉莉花入去,溫和得黎個味道好舒服,可以不斷加水都唔會沖淡個花茶既味道。而且餐廳好有心,會用蠟燭係個底到不斷熱住個壺,所以就算飲幾長時間都可以飲到熱辣辣既茶
2022-12-10
10 分鐘 (堂食)