2024-12-17
北角地鐵站附近有一間古典優雅嘅火鍋餐廳,入邊義宮廷氛圍一個主要嘅裝修風格,座位闊落、私隱度高,而且仲有皇帝嘅座位俾人打卡👍🏼👍🏼康熙花膠雞湯(半隻)金黃色嘅雞湯配上大大塊嘅花膠,店員會幫我哋剪到細細塊,煲一煲滾就可以飲咗湯先,非常之清甜,試咗幾啖忍唔住再裝多碗飲😭😂之後落雞件去打邊爐,睇得出雞大大隻,就算煲到最後啲雞都係肉質鮮嫩值得一讚👍🏼本地牛頸脊騸牯牛肉賣相非常豪華,真係好有宮廷感覺,牛肉油脂分配均勻,味道較濃,而口感就比較軟腍🥩黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)入邊有炸魚皮同埋響鈴,味道非常之濃郁,鹹蛋黃醬既鹹香味好出,而且十分脆口,真係要試吓滾得囍餃子拼盤(十粒)入邊有五款餃子,啱啱好可以每款試一試🥟芋泥豬肉餃十分之特別,估唔到味道都幾夾,所有餃子皮都非常薄而餡多,每啖都好好滿足滾得囍豐盛蔬菜拼盤🥙聽個名就知十分之豐盛,色彩繽紛包括咗好多種類嘅蔬菜,而且都十分鮮甜,包括蕃茄、粟米、雲耳等等黑牛柏葉爽爽脆脆嘅口感而不韌,而且份量足夠👏🏻竹蔗茅根可以一齊分享飲,唔會太甜,可以清熱解毒滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖心
康熙花膠雞湯(半隻)
本地牛頸脊騸牯牛肉
黃金雙拼(秘製鹹蛋黃醬)
滾得囍餃子拼盤(十粒)
滾得囍豐盛蔬菜拼盤🥙
黑牛柏葉
爽爽脆脆嘅口感而不韌,而且份量足夠👏🏻
竹蔗茅根
可以一齊分享飲,唔會太甜,可以清熱解毒
滾得囍宮廷火鍋小炒 (北角)
北角馬寶道33號寶馬花園1樓116-125號舖心