2019-12-27 85 瀏覽
臨近聖誕,無論咩環境都想要食餐好既,獎勵下努力左一年既自己。朋友約左來呢間餐廳晚餐,本身以為係食環境,但食物同樣令我喜出望外,呢餐真係非常滿意。餐廳環境好華麗,濃濃既宮廷風,餐廳既佈置明顯十分用心,好多精緻既小物件擺設,到處都係打卡影相位,而且餐廳環境闊落,亦都唔需要擔心影到其他食客,檯同檯之間都好有空間。一坐低未食嘢,心情已經好好,少女心即時爆發。餐廳仲有一個露台,對出既景觀好開揚,只有一張檯。成個環境真係好浪漫好靚,啱曬二人世界撐檯腳!蟹肉芒果卷伴牛油果沙律:佢地D擺盤真係好靚,啱曬相機食先,芒果蟹肉卷都好清新開胃!南瓜湯: 南瓜湯清甜,口感又厚又滑!香濃蠔湯: 真係驚艷,非常鮮味,食得出係用新鮮蠔整!餐包有3款,仲有餅乾條,用來點湯或者就咁食都可以!慢煮西班牙栗飼豬鞍配青蘋果沙律及焦糖蘋果醬: 呢個係朋友點既,佢話好鐘意豬鞍係夾有脂肪既部分,一齊食落去係滿口既油香。點埋青蘋果醬來食,完全無肥膩既感覺。我有試一D,覺得豬肉同蘋果醬既搭配,都好夾,係好味既!波士頓龍蝦香酥盒(季節限定): 一上檯,完全係心心眼。龍蝦係好新鮮,爽口清甜,大啖咬既感覺,真係好幸福。切開酥皮盒,裡面都係裝住

南瓜湯: 南瓜湯清甜,口感又厚又滑!
香濃蠔湯: 真係驚艷,非常鮮味,食得出係用新鮮蠔整!

餐包有3款,仲有餅乾條,用來點湯或者就咁食都可以!

波士頓龍蝦香酥盒(季節限定): 一上檯,完全係心心眼。龍蝦係好新鮮,爽口清甜,大啖咬既感覺,真係好幸福。切開酥皮盒,裡面都係裝住龍蝦肉,可見佢地起曬D肉出來。真係好好味,有美食相伴既生活,感覺幾難行都可以跨過去,美食真係可以叉滿電!

玫瑰咖啡 & 焦糖咖啡: 個玫瑰拉花好靚呀,咖啡都好醇!

梨肉蛋糕: 超可愛!!朱古力造既聖誕樹我都食埋,為呢餐飯,畫上一個完美既句號!

總括黎講,環境靚,嘢食正,服務好,值得推介!
2019-12-19