2022-11-20 175 瀏覽
夜媽媽食完晚飯既指定動作緊係去食糖水啦,自從疫情後都好似好耐係夜晚食糖水!行過幾間糖水鋪見到金滿堂既餐牌比較吸引,加上唔洗等位,所以就入左去食!.榴槤冬冬 $48入面有榴槤肉+水晶珠+椰果+綠水晶+椰汁烏冬同榴槤沙冰底,由於我唔食榴槤聽朋友講話榴槤味比較淡。.榴清雲 $48入面有榴槤肉+清心丸+忌廉+椰果+榴槤沙冰朋友話呢個比榴槤冬冬濃味,如果鐘意食榴連既可以簡呢個。.金玉滿堂 $45入面有芒果+雪糕+水晶珠+小丸子+龍眼+芒果汁底,冰涼既芒果糖水加上唔同既配料好有咬口。.芒芒小丸子 $42入面有芒果+雪糕+水晶珠+小丸子+芒果汁底,其實佢同金玉滿堂既材料一樣只係少左龍眼,濃郁既芒汁配上唔同配料,小丸子煙韌有口感,諗起許留山既多芒小丸子。.香芋芝芝 $18凡惠顧甜品兩客就可以加18蚊叫一份糯米糍,由於我見佢係香芋好吸引所以就叫左一份試下,$18有三粒,無乜芋頭味但係有好濃郁芝士味,呢個我鐘意食!

榴槤冬冬 $48
榴清雲 $48
入面有榴槤肉+清心丸+忌廉+椰果+榴槤沙冰
朋友話呢個比榴槤冬冬濃味,如果鐘意食榴連既可以簡呢個。
金玉滿堂 $45
芒芒小丸子 $42