2019-02-02
宵夜最中意食串燒,貪佢細細串唔會好飽。知道旺角新開左間串燒店,一於今晚收工就試下!除左常有既串燒食品,仲有海鮮,小食同意粉提供,聽聞老細之前係做西廚架所以意粉都好高質素,不過因為今晚唔太餓所有無試意粉。餐廳唔算太多、大概有十張檯,入座時無咩人,坐左陣就滿哂!啤酒係串燒既絕配,一於啤一啤佢燒茄子,可以揀原條或者切片,我就揀左原條,茄子上灑滿調味粉,不過份量剛好唔會太濃味。串燒豆腐,豆腐炸過再搽上醬汁燒,外脆內軟,醬汁酸酸甜甜好醒胃燒牛舌咬落好腍身又重牛味,而且份量慷慨岩哂我呢個牛肉麵舌愛好者另外叫左店鋪推介既黑毛豬同牛肋串,豬肉既串燒好易會燒得鞋口,呢度既火喉就控制得岩岩好!入口仲好嫩身!牛肋串肉質鬆軟,必叫!多春魚唔會燒到甩皮甩骨仲有一定要叫串燒菠蘿,店鋪好細心已經切好一舊舊,方便食用,好甜!叫左十樣野加啤酒都係三百蚊有找,一定有下次
餐廳唔算太多、大概有十張檯,入座時無咩人,坐左陣就滿哂!
啤酒係串燒既絕配,一於啤一啤佢
叫左十樣野加啤酒都係三百蚊有找,一定有下次