返工勁忙,OT完想食餐飯,唞吓氣飲杯酒,發現原來旺角有間小炒開門開到12點,最啱我哋呢啲野鬼入去飲返杯。女人街食飯公司,聽個名已經知道好搞鬼,係正女人街近油麻地嗰邊。樓上鋪要上一層,門面見到有對龍鳳,就好似舊式嘅酒樓咁。入到去見到好懷舊嘅裝修,摺檯酒樓櫈,仲俾個兜兜你洗杯洗碗,時光好似返返去童年咁樣。望到個名了花多眼亂,乜鬼都想嗌,店員哥哥推介咗幾樣。一於等佢發辦,真係有驚喜啵!➤黑松露厚蝦多士 $𝟤𝟪店員必點!三件起跳,但係唔使太擔心一個人都可以食兩件。熱辣辣炸起,多士好脆,蝦肉厚身彈牙,松露醬超香,忍唔住沾完又沾。提提你上枱好即刻食,凍咗會硬身冇咁正。➤咁鴛鴦蒜粉絲蒸蟶子皇 時價店員哥哥話今日蟶子好新鮮抵食!上碟好驚喜😂係婆婆以前成日用嘅蒸魚碟,紅色花花邊,中間有黃色花花。蒜味好香,有花心思整埋熟蒜,蟶子厚肉又大隻,爽身好味。識食一定係食粉絲,吸盡晒所有精華。➤脆皮牛腩 $𝟣𝟦𝟪出面甚少見到,脆炸牛腩都係第一次食。牛腩本身已經煮淋,但係呢仍然好Juicy,加一個脆卜卜嘅粉漿再拎去炸,口感好鬆軟,但係入邊又唔會乾爭爭。另外配一個泰式辣汁,好醒胃。➤𝖧𝗈𝖾𝗀𝖺𝖺𝗋𝖽𝖾𝗇 $𝟦𝟤大排檔又

➤黑松露厚蝦多士 $𝟤𝟪

➤咁鴛鴦蒜粉絲蒸蟶子皇 時價

➤脆皮牛腩 $𝟣𝟦𝟪

➤𝖧𝗈𝖾𝗀𝖺𝖺𝗋𝖽𝖾𝗇 $𝟦𝟤
大排檔又點少得飲杯酒,仲配戰鬥碗,個feel 好正,即時覺得勁似大排檔,如果隻碗雪凍啲仲正。

有時食飯真係想食氣氛,大排檔小菜好食,但係又唔想坐大排檔熱辣辣,去呢度食飯就滿足晒兩個願望,仲有冷氣嘆。
  • 黑松露鮮蝦多士
  • 脆皮牛腩