2022-12-07 40 瀏覽
🍜香濃雞白湯拉麵加火藥玉 ➰ $92一黎到就緊係飲啖湯,真係好濃嘅雞湯味,店員仲俾左一粒稱為骨膠原的粒粒我地加入碗麵,濃上加濃。拉麵可選軟硬度,我選左硬,好彈牙。仲有免費送一個配料,選左火藥玉。呢個肉醬球真係極辣,辣既程度係譚仔大辣,拎少少拎食已經辣到噴火。叉燒係半肥瘦,入口即溶,加埋d生蒜蓉勁香。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🍜原味豚骨湯拉麵加牛舌 ➰ $92豚骨湯底比雞白湯更濃厚,更順滑。豚骨湯果種濃香唔係味精果種味。叉燒都係一樣半肥瘦。牛舌好淋,入哂味,好食。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️明太子雞翼拌酸辣青瓜 ➰ $40雞翼釀左明太子好香,啖啖肉,少少辛口,外脆內軟。好食😋〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️環境幾好有昭和時代feel,好有家庭日式小店感覺,地點仲要好方便。〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🍜香濃雞白湯拉麵加火藥玉 ➰ $92

叉燒係半肥瘦,入口即溶,加埋d生蒜蓉勁香。

🍜原味豚骨湯拉麵加牛舌 ➰ $92

叉燒都係一樣半肥瘦。
牛舌好淋,入哂味,好食。

明太子雞翼拌酸辣青瓜 ➰ $40

雞翼釀左明太子好香,啖啖肉,少少辛口,外脆內軟。
好食😋