2022-12-08 144 瀏覽
位置其實真係地鐵站隔離不過少啲行呢邊,入到餐廳真係好似去左第二個地方咁,裝修好靚而且有心機設計,有中式既底蘊又唔會老土,食飯時整體環境都好舒服。蝦子冬菇燒豆腐好有鑊氣而且入哂味,豆腐夠香又幼滑,冬菇炆到淋哂但都保持口感。味道香濃又唔咸!咸鮮絲苗侍應見到我地食緊豆腐就叫廚房出埋個飯,好細心!有咸肉同菜粒既炒飯粒粒分明,真係食到咸鮮既風味。侍應亦會幫我地分飯,服務好好!灌湯小籠包湯汁滿瀉咁滯而且侍應都係會幫手分,唔怕自己整穿皮。味道都正常但湯汁真係好多,食落成個口都係,好滿足!紅油抄手辣同酸都有但又唔會過份搶味,平衡得幾好而且皮薄又索汁,好耐都冇食過咁高質既紅油抄手。合桃露湯圓甜品方面合桃露好濃郁而偏向流質既質感唔會食到好漏,芝麻湯圓亦都有流沙既效果。整體環境,食物同服務都係一流,好耐未試過一餐咁滿足既中菜,呢個價錢其實好抵食!

蝦子冬菇燒豆腐

咸鮮絲苗