本身係九龍城行完街就諗住搵間泰菜食,但真係好凍好凍呀❄️咁啱經過《等等HEA》見到有「秘製古早羊腩煲」任食放題🤩,100分鐘內無限追加雙冬羊腩、上等食材🥓,勁吸引即刻改變主意,同朋友入去食😊果度用霓虹燈做裝飾,鏡和牆上仲有一些撩妹嘅對白🤭勁搞笑🌟店員亦十分細心及親切服務💯到上鍋時羊腩煲香噴噴熱辣嘅👍🏻食完真係暖笠笠呀♨️❤️秘製古早羊腩煲 羊肉肥瘦適中,入口嫩滑,不會過羶👍🏻枝竹索哂啲羊腩汁真係冇得輸呀😋荀片大大片,咬落爽脆,而且吸哂湯嘅精華🤩冬菇超香菇味🍄聽店員講腐乳係正宗台灣江記豆腐乳,來沾羊腩真係超正💯🩷台式麻辣雞煲雞煲超惹味,辣味仲好有後勁添🌶️愈食愈過癮呀🥰🧡台南南乳豬手煲南乳豬手炆得超入味,而且唔會過冧,口感豐富👏🏻有咬口我地追加左美國肥牛、白蘿蔔、蚵仔滷肉飯、士林鹽酥雞、新鮮枝竹、唐生菜、台式仙草手工芋圓⋯⋯份量的確十足,完全冇揸流攤🤭

❤️秘製古早羊腩煲

🩷台式麻辣雞煲
雞煲超惹味,辣味仲好有後勁添🌶️愈食愈過癮呀🥰

🧡台南南乳豬手煲
南乳豬手炆得超入味,而且唔會過冧,口感豐富👏🏻有咬口