2025-01-12 0 瀏覽
呢間主打即撈海鮮火鍋放題店近期好Hit,今日終於可以試,我哋平日一至四嚟, 7:30pm前離開,食兩個鐘,每人只需$298 ,性價比幾高。一入到去,急不及待去海鮮區撈海鮮,海鮮區環境乾淨整潔,完全冇濕濕嘅感覺,有多款海鮮包括基圍蝦,草蝦,大頭蝦,三點蟹,藍花蟹,鮑魚,海螺,貴妃蚌,沙巴,蜆。自助撈海鮮區會不停補貨,無限量任撈任煮。全部海鮮都係新鮮游水的,可以逐隻揀,然後夾入自己的海鮮筒,很好玩,蟹同鮑魚可以俾店員清洗乾淨處理。另外,仲有個生蠔區,生蠔已經去殼,清洗乾淨,隻隻肥美。啲海鮮真係好鮮甜,特別係蟹,一定要食,肉質嫩滑,鮮甜又多膏。我哋叫咗椰子雞做湯底,估唔到湯底有幾清甜,除咗即撈海鮮,有多款火鍋配料任點,包括澳洲和牛,牛肩胛,羊片等等。另外仲有多款熟食可以任點,有乳鴿,川味燒生蠔,鵝肝多士,燉椰汁雪燕木瓜等等,全部都係新鮮熱辣,好好味,估唔到火鍋放題啲熟食咁高質素。自助區有好多款熟食,例如炸雞,炸饅頭,燒榴槤,仲有巨型蝦餃同燒賣等等。仲有蔬菜同丸類區,當然仲有甜品區同飲品區,雪糕今日有4款Häagen-Dazs雪糕同埋兩款Movenpick雪糕。