2017-12-03 139 瀏覽
同男朋友慶祝週年,openrice見花子舍環境唔錯,食物又高質,就決定試下預先係openrice book左位,所以唔洗等位舖面唔算大,應該得30個位倒,桌與桌之間其實都有少少逼入到去店員就同我地介紹set dinner、湯同前菜,態度唔錯同男朋友叫左兩個set慢煮加拿大豬鞍架(8oz)配紅莓汁慢煮豬鞍架🍖一切開已經好開心,無筋 一切就到底咁😍雖然肉汁比較少,不過唔會覺得乾,肉質鬆軟👏🏿只係紅莓汁味唔係好出。配菜有薯仔粒,應該用過蜜糖煮,少少甜☺️整體幾好香煎帶子配黑松露菌意大利飯兩粒帶子中間吉左條草🌿不過無咩味,帶子都煎得香既🙈意大利飯聞好香😍不過.....未完全熟哂 有飯骨😟😟飯入面有菇片、菜片,其實好香好食,但係飯骨破壞左💔餐湯🍵係羅宋湯,好足料!好多鷹咀豆、🥕、紅洋蔥等,仲有香草灑係面,令到個湯更加香!😍前菜🥗係巴拿馬火腿沙律,原本怕火腿會好咸,但又唔會喎!碗埋醬汁味道岩岩好👏🏿野飲🍹要左very berry smoothie (原價$85 跟餐轉半價)好足料!好多士多啤梨粒,不過略覺得貴左少少另外仲叫左加勒比夢幻(原價$72)呢杯野飲似係洛神花茶加好多水果乾粒,但茶有少少若澀,
預先係openrice book左位,所以唔洗等位
舖面唔算大,應該得30個位倒,桌與桌之間其實都有少少逼
同男朋友叫左兩個set
慢煮加拿大豬鞍架(8oz)配紅莓汁
慢煮豬鞍架配紅莓汁

香煎帶子配黑松露菌意大利飯
香煎帶子黑松露菌意大利飯

Very  burry  smoothie

加勒比夢幻

另外仲叫左加勒比夢幻(原價$72)
呢杯野飲似係洛神花茶加好多水果乾粒,但茶有少少若澀,水果乾又無咩味🤔
整體叫做不過不失,兩個主菜一個失手但另一個好好,野飲都係一好一壞
兩個人食左$481
慢煮豬鞍架配紅莓汁