2024-10-14
放假就係要chill chill✨同朋友嚟咗西營盤慢活一日 lunch揀咗呢間FIKAFABRIKEN 門外有個瑞典女孩剪影招牌🇸🇪其實一開始認識FIKAFABRIKEN係由東京開始 佢哋嘅本店係喺東京豪德寺附近ꕥ FIKA All Day豐富嘅全日早餐 有我最鍾意嘅煙三文魚同牛油果🫒而最特別當然係有瑞典肉丸啦 應該係得呢度先有 配埋薯蓉同埋紅果醬 正宗瑞典食法🧆Cheese croissant味道都好濃郁 好香芝士味 中間有啲甜味 另外配埋煎蛋/沙律菜 整體都好味又健康ꕥ Chicken Breast Linguine in Green Pesto Sauce 份量都唔細 食落去充滿basil香氣 醬汁調得幾creamy 意粉質感都啱啱好🍝雞胸切成薄片 都幾嫩唔會嚡 如果再厚身少少🤏🏻口感應該更為滿足飲品點咗caramel latte同mocha☕️唔飲咖啡嘅話 都有其他non coffee/soda/tea選擇除咗食野飲野 呢度仲有售賣自家品牌嘅周邊 有興趣可以睇下🛍️
ꕥ FIKA All Day