2022-07-11
尖沙咀銀座38有好多食的,今晚在13樓食了一個好豐富、好寫意的晚餐。上到13樓,電梯嘅右手邊就見到餐廳Deep Sea Oyster & Steak餐廳樓上的Bar,空間雖然唔大,但係呢度有幾靚的裝修我們落了order後就見到店員忙住為我們準備晚餐先黎既係桂花雪梨茶桂花雪梨茶(熱)用了桂花茶包,另有淡淡的雪梨味,好香、幾清新。生蠔點了日本小室津,之前都未食過呢種,餐廳加了醬料蔥,食落口感幾特別,好食主菜係澳洲草飼羊架羊架有四件,表面煎香,切開粉色偏紅,應該有6成熟,食落當然好嫩,完全無羊羶味,伴碟的薯角炸得好香脆👍🏻👍🏻 薯角點茄汁岩哂蒜蓉青醬雞肉意粉份量唔少,雞肉好香滑,青醬意粉真係唔常見,係餐廳特色菜色。最後甜品是焦糖布丁蛋糕蛋糕作為今餐的作結簡直係完美,好鍾意佢地甜度,剛剛好,布丁凍身,好似雪糕咁,慢慢嘆呢個甜品真好😉今晚晚餐好寫意,餐廳成晚都放著純音樂,成個晚餐節奏都係慢慢的,另外望住窗外既景色,由光至暗,好relax
餐廳樓上的Bar,空間雖然唔大,但係呢度有幾靚的裝修
我們落了order後就見到店員忙住為我們準備晚餐
先黎既係桂花雪梨茶