2021-01-07 14543 瀏覽
介紹的寬巷子「子午後•百艷茶宴」下午茶簡單講系打邊爐下午茶,哈哈打邊爐都有HIGH TEA架,真的好有想法~~去到幸運地坐到window seat,對住尖沙咀碼頭的海景,都好寫意,下午茶架分別系上層:三朵精緻的玫瑰花,澳洲和牛牛舌花、牛胸油花、以及松板枝香花中層: 懷舊台式月餅糕、糖葫蘆、墨條牛軋、鳳梨酥、菠菠糖下層: 花團錦簇蔬菜另外有玫瑰高山清茶 ,甜品的盛月照寶盒(現代版鳳梨酥)因為朋友唔食得太辛辣,所以就點左滋潤豬骨濃湯「東方美人」「東方美人」有少少菇,鴨血同埋豆腐,配料都唔錯,豆腐吸曬d湯真的好好食~~之後食下層的花團錦簇蔬菜,真的靚到唔捨得食,蔬菜都新鮮,中層的食物懷舊台式月餅糕配料好香、糖葫蘆入面的餡都好特別,、墨條牛軋唔太食得出墨魚味,、鳳梨酥鳳梨味好多,食下時味道一般、菠菠糖豆皮同菠菜都好吸湯,幾好食,上層的澳洲和牛牛舌花、牛胸油花、以及松板枝香花,同朋友感覺食唔慣牛胸油花,好油,松板枝香花比較好食,另外甜品盛月照寶盒(現代版鳳梨酥),加左個d奶油在底好怪...食落口都滿滿鳳梨伕肉,外層有d硬~~整體來講,同朋友覺得個tea 都可以,由其唔想食甜點都系一個好選擇,
介紹的寬巷子「子午後•百艷茶宴」下午茶
簡單講系打邊爐下午茶,哈哈
打邊爐都有HIGH TEA架,真的好有想法~~
去到幸運地坐到window seat,
對住尖沙咀碼頭的海景,都好寫意,

下午茶架分別系

上層:三朵精緻的玫瑰花,澳洲和牛牛舌花、
牛胸油花、以及松板枝香花

中層:
懷舊台式月餅糕、糖葫蘆、墨條牛軋、鳳梨酥、菠菠糖

下層:
花團錦簇蔬菜

另外有玫瑰高山清茶 ,甜品的盛月照寶盒(現代版鳳梨酥)
因為朋友唔食得太辛辣,所以就點左
滋潤豬骨濃湯「東方美人」
「東方美人」有少少菇,鴨血同埋豆腐,
配料都唔錯,豆腐吸曬d湯真的好好食~~
之後食下層的花團錦簇蔬菜,
真的靚到唔捨得食,
蔬菜都新鮮,
上層的澳洲和牛牛舌花、
牛胸油花、以及松板枝香花,同朋友感覺食唔慣牛胸油花,好油,
松板枝香花比較好食,

食落口都滿滿鳳梨伕肉,外層有d硬~~
整體來講,
同朋友覺得個tea 都可以,由其唔想食甜點都系一個好選擇,
2020-12-12
下午茶