2023-01-22
一入到去已經被佢嘅格調吸引, 濃厚美式裝潢加大大張沙發, 已經滿足到我今日食西餐嘅興致😍加上音樂品味值得大讚👍有Adele有p!nk, 首首歌都好啱聽🎶侍應們專業有禮, 我感覺自己好似去左酒店食高級西餐咁, 仲好細心會問我要唔要紙袋裝口罩, 沙發亦坐得好舒服🛋️前菜:🔺南瓜忌廉湯🔺南瓜湯好Creamy, 配埋餐前有幾款面包一齊食, 面包吸收晒D南瓜味超正!🔺粟米橙沙律🔺比較少見嘅配搭, 酸酸地好開胃, 誠意滿滿估唔到粟米同橙又幾合拍, 唔似有D西餐廳只係比D菜你就好齋🍊主菜:🔺鮮刨松露片,白松露油及風乾意大利腩肉配忌廉粗管麵$288🔺一上枱已經聞到十分濃厚的松露香, 意大利腩肉入口香而不膩, 粗管麵有咬口al dente!🔺炭燒美國頂級西冷牛扒 (10安士)配薯條$308🔺西冷排煎到出面好香, 入面粉紅色入口嫰滑, 呢塊排脂肪分佈好好一食就知係正野, 有肉汁得黎唔會太油, 牛味濃而且調味剛剛好唔會太咸, 水準滿分食到好滿足⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️甜品:🔺比利時朱古力布朗尼蛋糕配MOVENPICK雲尼拿雪糕$78🔺溫熱的朱古力布朗尼配上雲尼拿味滿滿的冰凍雪糕🍦對食完兩味主菜的舌頭帶來最後的高潮, 好耐無
前菜:
🔺南瓜忌廉湯🔺
🔺粟米橙沙律🔺
主菜:
🔺炭燒美國頂級西冷牛扒 (10安士)配薯條$308🔺
甜品:
溫熱的朱古力布朗尼配上雲尼拿味滿滿的冰凍雪糕🍦對食完兩味主菜的舌頭帶來最後的高潮, 好耐無喺出面餐廳食到雲尼拿味咁香的雪糕, 係幸福嘅感覺呀!😋
平時兩個人去食西餐有時食完個main已經飽到想走, 呢度啲野好食, 連甜品都清晒場先驚覺已經好飽🤣
🈵值得一提嘅係呢度有好多好特別的特飲, 見到拖肥薑鮮奶、偽鴛鴦、竹炭曲奇熱鮮奶等等, 因我去食當晚天氣比較凍, 只係叫左杯熱檸茶熱薑茶未試到其他, 有機會一定要返黎試下👍🏻👍🏻👍🏻